Ironman København 2017

SEPTEMBER
15,
2017

Race rapport:
Den korte version:
I AM AN IRONMAN (igen ???)
Der skulle tages revanche fra en skidt dag i Frankfurt og jeg fik vist at formen var, hvor den skulle være! Ny personlig bedste tid, med en forbedring på 28 minutter i forhold til sidste år. Tid 12 timer og 56 minutter!
Den lange:
Op til Frankfurt var jeg utroligt afslappet og følte mig ovenpå. Det gjorde jeg langt fra denne gang, jeg frygtede at kroppen igen ville slå fra eller at jeg rent faktisk bare ikke var i god nok form.
Har haft svært ved at sove i en hel del dage op til og var bragende nervøs før svømmestarten.
Svømningen startede lidt kaotisk på trods af en rullende start, hvor 6 mand bliver sendt afsted samtidig. Denne gang var det dog hovedsageligt mig der delte tæsk ud! Folk svømmede ekstremt skævt og det var som om alle bare stolede på ham der svømmede foran i stedet for selv at navigere! Det betød også at jeg hurtigt besluttede mig for at svømme lidt “væk fra flokken” for at få ro på og for at komme ordentligt igennem i modsætning til Frankfurt. Det betød dog at jeg fik puttet en del ekstra meter på min svømning, end hvad ruten egentlig er målt op til, tilgengæld blev der svømmet med overskud og jeg følte mig ikke træt da jeg kom op.
Skiftet fra svømning til cykling foregik roligt, med fokus på at få strømper ordentligt på, fyldt energi i baglommer og så ellers få pulsen lidt ned inden cyklingen startede.
Thomas (min træner fra OOB LIFE) og jeg havde lagt en plan om at jeg skulle ramme 200 watt på i snit på cyklen. På de første 100 kilometer kører den plan snorlige, jeg føler overskud, får indtaget væske og energi og kommer rundt med præcis 200 watt i snit.
Derefter begynder en monsun regn af den anden verden! Vejrudsigten havde lovet regn og det må siges at det kom der godt nok! Jeg satte tempoet en smule ned da styrtet i Ironman Maastricht fra sidste år, i lignende vejr, sad i mit baghoved. Jeg fik dog desværre ikke sat farten nok ned og jeg måtte i et sving en kort tur i asfalten sammen med to andre atleter, jeg nåede simpelthen ikke at komme nok ned i fart og så aquaplannede jeg nærmest hele vejen ud i rabatten. Jeg fik hurtigt tjekket cyklen og kunne konkludere at alt var okay og kroppen føltes også fin. Så gik turen videre og efter ca 130-140 kilometer stopper det intense regnvejr. Her er mine watt dalet en smule og mine ben føltes rigtig gode, så jeg trykker en smule mere på end planlagt på de sidste knap 50 kilometer. Jeg stiller cyklen og kigger på computeren, 201 watt i snit inkl min lille “pause”. PERFEKT!
Alt energi har spillet maks og jeg føler jeg har kørt ekstremt veldisponeret.
Skiftet til løb går smertefrit, jeg får skiftet til tørre sokker og får drukket lidt cola inden løbet starter.
Her mærker jeg virkelig effekten af min veldisponeret cykling og jeg føler at der er diamanter i benene! Efter kort tid møder jeg min mor (Pia), far og søskende sammen med Anne og mine to gode venner Morten og Rasmus. Jeg giver mig tid at kramme dem alle og løber herefter videre. De første 21 kilometer løber jeg med kæmpe smil og overskud og jeg løber dem hurtigere end halvmarathonet til den halve ironman i Herning i juni! Fra kilometer 28 til kilometer 38 har jeg det ret hårdt og skiftevis går og løber, men humøret bliver holdt nogenlunde oppe. Fra kilometer 38 øjner jeg chancen for at komme under 13 timer og jeg begynder at presse lidt ekstra på. Jeg kommer til målstregen og kigger på mit ur 12.56 minutter, jeg bruger tid på at kysse Anne og kramme resten af familie og venner og løber så i mål til ny personlig bedste !!
12 timer, 56 minutter og 59 sekunder.
Kæmpe tak for Jer alles støtte og opbakning det betyder mere end i aner!